*Πάνω από 300 άτομα που συχνάζουν στο πάρκο Jamnitzer υπόγραψαν μιά δήλωση που ζητούν η ανακαίνησή του*

*να γίνει**προς όφελος αυτών που μένουν στο Gostenhof και όχι των επενδυτών.* Πολλοί άνθρωποι στη συνοικία παραξενεύτηκαν το παρασμένο καλοκαίρι, όταν είδαν το ενδιαφέρον του Δήμου γιά το πάρκο του Jamnitzer. Εδώ και χρόνια οι υπεύθυνοι δεν ενδιαφερόταν καθόλου γιά το πάρκο, το συντριβάνι το σταματίσανε, τα παγκάκια και το πράσινο τα εξαφανίσανε. Όλες οι αλλαγές που γίνανε τον τελευταίο καιρό είχαν σαν γνώμονα τίς σκέψεις της αστυνομίας γιά την ασφάλεια των πολιτών. Η αστυνομία θέλει να κοντρολλάρει και να επιβλέπει τούς ατίθασους νέους και νέες, τελικά να τους διώξει.Γιά μας τους χρήστες του πάρκου πηγαίνει σε μιά άσχημη κατεύθηνση το ενδιαφέρον μερικών ιδιωκτητών των σπιτιών και των επενδυτών: να γίνει το μέρος ενδιαφέρον γιά μοντέρνα διαμερίσματα , σπίτια και σπίτια γιά διακοπές. Το μέρος γύρω από το Jamnitzer θέλουν να του δώσουν επεραξία. Έτσι εξηγείται καλλίτερα το ενδιαφέρον του Δήμου της Νυρεμβέργης, που κυβερνάται από την SPD, που το περασμένο καλοκαίρι με μεγάλες κουδουνοκρουσίες διατυμπάνιζε την αναγκαιότητα, να ανακαινιστεί το πάρκο.
*Οχι αποφάσεις πάνω από τα καφάλια μας!*
Η „συμμετοχή των πολιτών“ που ακολούθησε, έδειξε αμέσως προς τα πού πάει το κόλπο: Καταρχήν δεν είναι ξακαθα- ρισμένο, πώς θα αποφασιστεί τελικά, ποιές προτάσεις θα πραγματοποιηθούν και ποιές όχι. Θα γίνει αυτό που θέλουν οι περισσότεροι ή θα αποφασίσει ο Δήμος όπως μέχρι τώρα τελικά σύμφωνα με τη φιλική στούς επενδυτές πολιτική της υπέραξίας. Μέχρι τώρα το ενδιαφέρον δεν είναι επικεντρωμένο στούς πραγματικούς χρήστες κι στις ανάγκες τους. Το ενδιαφέρον ήταν μόνο γιά την μεσαία τάξη. Όλα τα χαρτιά και οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γίνονταν στα γερμανικά.  Όποιος χρησιμοποιεί ο ίδιος το πάρκο ξέρει πολλύ καλά, ότι μέ αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τούς περισσότερους χρήστες, φυσικά αν το θέλει. Πρέπει να πας εκεί, να μιλήσεις με τους ανθρώπους και να έχεις και μερικές μεταφράσεις στην τσέπη. Η *πρωτοβουλία σταματήστε την τρέλα με την αύξηση των ενοικίων*, έκανε ακριβώς αυτό. Σαν πτώτο βήμα ρωτήσαμε τους ανθρώπους, ποιό πράγμα είναι γιά αυτούς σπουδαίο. Μετά γράψαμε μιά Δήλωση-προκήρυξη. Κάτω από την επικεφαλίδα *φιλικά γιά τούς χρήστες και όχι γιά τους επενδυτές* κάναμε αιτήματα, όπως μιά δημόσια τουαλέττα, μιά ψηστατριά, την επαναλητουργία του συντριβανιού, περισσότερα παγκάκια και ένα τέλος στην πολιτική του απαγορεύεται και τέλος στα κοντρόλλ της αστυνομίας. Δηλαδή εμείς ζητάμε, αν πραγματικά ανακαινιστεί το πάρκο, να ανακαινιστεί γιά τις ανάγκες τών χρηστών του και όχι γιά τα συμφέροντα των ιδιωκτητών των σπιτιών γύρω από το πάρκο και των επενδυτών, που βλέπουν το ζωντανό και ανήσυχο πάρκο σαν εμπόδιο γιά τα κέρδη τους. Πάνω από 300 άτομα υπόγραψαν αυτή τη δήλωση με τα αιτήματα και εμείς θα την καταθέσουμε
στον Δήμο.

*Ο Δήμος παίζει με τούς αριθμούς γιά να δικαιολογίσει την υπεραξία του Gostenhof*
Τόσο με αυτούς που πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις της γειτονιάς, όσο και με αυτούς που πήραν μέρος στην ιστοσελίδα του Δήμου, αποκρύπτεται το γεγονός, πως οι περισσότεροι που πήραν μέρος ήταν ενάντια στα υποτιθέμενα σχέδια του Δήμου.

*Το Gostenhof δεν είναι εμπορεύσημη Μάρκα. Κανένα εμπόριο με τη συνοικία μας*
Οταν σε μιά συνοικία η υπέραξία, ο συγκεντρωτισμός, ο αποκλεισμός είναι καθημερινό θέμα, δεν μπορούν να είναι ξεχωριστό θέμα η ανακαίνηση και εμπορική καμπάνια της Nürnberger Nachrichten. Σκοπός δεν είναι να δείξουμε στους άλλους τι ωραία είναι η συνοικία μας. Όχι, γιατί όλα αυτά κάνουν τη συνοικία μας εμπορεύσημη και κερδοσκοπική. Άνθρωποι με μικρό εισόδημα απομακρύνονται και οι οικονομικά ισχυρότεροι χαίρωνται γιά την ωραιοποιημένη τοποθεσία. Πρόκειται γιά αλλαγή των κατοίκων και των χρηστών του πάρκου. Τη συνοικία μας τη διακρίνει, το ότι ζούμε μαζί, το ότι ο ένας ενδιαφέρεται γιά τον άλλον, το ότι είμαστε ανοιχτοί και αλληλέγγυοι και το ότι ο ένας σέβεται τον άλλο.Εδώ ζουν άνθρωποι με μικρό εισόδημα με μικρό ενοίκιο και εμείς χρησιμοποιούμε όλοι μαζί τούς δρόμους και τις πλατείες. Το Gostenhof είναι όπως πάντα ζωντανό, ανίσυχο, ατίθασο και έτσι οφείλει να μείνει. Άνθρωποι που έρχονται στο Gostenhof και θέλουν να μας δείξουν πως πρέπει να συμπεριφρόμαστε και το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι πόσα χρήματα θα κερδίσουν, δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Το ίδιο ισχύει και γιά τα σχέδια του Δήμου της Νυρεμβέργης υπό τον πρώτο Δήμαρχο Maly, όσον αφορά το πάρκο Jamnitzer, που ακόμα δεν ξέρουμε τι σκέπτεται να κάνει. Αποφάσεις πάνω από τα κεφάλια μας δεν πρόκειται να τις σεβαστούμε.Μέχρι τώρα η φάση του σχεδιασμού δεν τελείωσε, και το αν θα πραγματοποιθούν οι ανάγκες μας , αυτό είναι υπόθεση όλων μας. Σε περίπτωση που δεν εισακουσθούμε, θα σταθούμε αλληλέγγυοι και θα φανούμε άξιοι της φήμης της ατίθασης συνοικίας.

*Θα αμυνθούμε μαζικά*
Στη Νυρεμβέργη φέραμε μερικά πράγματα σε κίνηση π.χ. αγωνιζόμαστε κατά την υπεραξία της συνοικίας, η vonovia και η Spenglerstrasse, η κατάληψη στη νότια πόλη. Αλλά και μεμονομένοι ένοικοι μπορούν να αμυνθούν, όταν τους αυξάνουν το ενοίκιο ή τούς διώχνουν από τα σπίτια. Εμείς ξέρουμε, πως από το κράτος και το Δήμο δεν περιμένουμε πολλά πράγματα, γιατί αυτοί ενιαφέρονται μόνο γιά τα συμφέροντα της οικονομίας. Στον καπιταλισμό βλέπουν τα σπίτια και τα διαμερίσματα σαν εμπόρευμα. Μιά μειονότητα που έχει ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα γιά επινοικίαση ή γιά πούλημα, προσπαθεί να βγάλει όσο το δυνατό περισσότερο κέρδος. Οι ιδιωκτήτες οφελούνται και από το γεγονός που εμείς γιά να βρούμε ένα σπίτι -τα σπίτια είναι δυσεύρητα- πληρώνουμε όλο και περισσότερα. Η καπιταλιστική αγορά κατοικίας είναι ένα παράλογο σύστημα και βλέπει μόνο τα συμφέροντα μιάς μειοψηφίας. Ενωμένοι είμαστε κατά της αύξησης των ενοικίων και μελλοντικά γιά την κοινωνικοποίση των κατοικιών. Στον καπιταλισμό εμείς σαν εργαζόμενοι και ενοικιαστές πρέπει να παλαίψουμε μόνοι μας γιά το συμφέροντά μας. Ας κινηθούμε όλοι μαζί σαν γείτωνες και αλληλέγγυοι ανεξάρτητα αν πρόκειται γιά τα σπίτια μας, τους δρόμους τά πάρκα και ανεξάρτητα αν απέναντί μας έχουμε την vonovia, την gbw, έναν κερδοσκόπο ιδιωκτήτη ή το Δήμο της Νυρεμβέργης.

Dieser Beitrag wurde unter Allgemein, Gostenhof, Gostenhof spielt nicht mehr mit abgelegt und mit , , , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.